Presentation of the Thai massage


A masszázs egy nagyon ősi gyógyászati módszer, amit bizonyos kultúrákban már évezredekkel ezelőtt is gyógyításra használtak. Napjainkban a masszázs újra aranykorát éli, nagy előnye pedig az, hogy teljesen biztonságos, nincsenek mellékhatások, nem ártalmas az egészségre, kiváló hatást gyakorol mozgásszervi problémáinkra, ezen túlmenően pedig nagyszerűen oldja a manapság egyre komolyabb gondokat okozó stresszt is. Az egyik kedvelt masszázstípus napjainkban a thai masszázs!

The formation of a Thai massage

A thai masszázs gyökerei a távoli Keletre, Ázsiába nyúlnak vissza. Már nevéből is ki lehet következtetni, hogy kialakulása Thaiföldhöz köthető. Egy olyan tradicionális masszázstípusról beszélünk, ami több ezer éves hagyományokra épül, célja pedig az, hogy az izmok nyújtásával vagy a különféle testhelyzetekkel biztosítsa a szabad energiaáramlást, oldja a fájdalmat, a merevséget és így tovább.

The goal of Thai massage

A thai masszázs alkalmazásának a célja az, hogy egyensúlyba hozza a test elemeit, ugyanis úgy tartják, hogy ha az ember egészséges, akkor életenergiája képes probléma nélkül áramlani a csakrákban. A thai masszázs során így nem is annyira az izmokat, mint inkább az akupunktúrás pontokat ingerlik a masszőrök, gyakran talppal, térddel és könyökkel is masszíroznak.

The effect of Thai massage

A thai masszázs rendszeres alkalmazása hozzájárul ahhoz, hogy elérjük a kiegyensúlyozott mindennapokat, az állandó jó közérzetet, méghozzá izomfeszülés és izommerevség nélkül. Ezen felül kiváló hatást gyakorol a szív- és érrendszer, de emésztőszervi és mozgásszervi megbetegedések kezelésére, illetve megelőzésére is gyakran használják. Mivel a masszázs során relaxálunk, a vérkeringés pedig felgyorsul, így több oxigén jut a szervezetbe, amitől pihentebbnek érezzük magunkat. Előnye még, hogy fájdalomcsillapító hatással is bír - a test egész területén -, de kitágítja a pórusokat, és segít megszabadítani minket a lerakódott méreganyagoktól.

Whose do we recommend and who does not have our massages?

A thai masszázs bár általánosságban a legtöbb embernek jó, a legjobb hatást azonban a stresszes, ülő munkát végző és mozgásszegény életmódot folytató embereknél lehet elérni vele. Ajánlott még továbbá azoknak, akik alvásproblémáktól, reumatikus és ízületi fájdalmaktól szenvednek, rendszeresen sportolnak és nehéz fizikai munkát végeznek.

A thai masszázs bizonyos esetekben azonban kerülendő! Különösen igaz ez terhesség idején, valamint magas vérnyomás, valamint szív- és nyirokrendszeri problémák esetén. Érdemes kerülni a thai masszázst továbbá trombózis, bőrgyógyászati problémák és csonttörés esetében is, de protézissel élők számára sem javasolt a gyakorlása.

KANCHANA THAI MASSAGE

1082 Budapest, 8th district,
Futó street 16. ground floor 2.
00 36 30 750 0965

1082 Budapest, 8th district,
Leonardo da Vinci street 8.
00 36 30 750 0965

1204 Budapest, 20th district,
Latorca street 2.
00 36 30 750 0965

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Opening hours
based on login
every day
10:00 - 21:00


Payment by bank card is possible in all our salons!

Copyright © 2018-2020 - All rights reserved!

Mint minden weboldal, a thai-massage.hu is sütiket használ a jobb és biztonságosabb működés érdekében.