A thai masszázs bemutatása


A masszázs egy nagyon ősi gyógyászati módszer, amit bizonyos kultúrákban már évezredekkel ezelőtt is gyógyításra használtak. Napjainkban a masszázs újra aranykorát éli, nagy előnye pedig az, hogy teljesen biztonságos, nincsenek mellékhatások, nem ártalmas az egészségre, kiváló hatást gyakorol mozgásszervi problémáinkra, ezen túlmenően pedig nagyszerűen oldja a manapság egyre komolyabb gondokat okozó stresszt is. Az egyik kedvelt masszázstípus napjainkban a thai masszázs!

A thai masszázs kialakulása

A thai masszázs gyökerei a távoli Keletre, Ázsiába nyúlnak vissza. Már nevéből is ki lehet következtetni, hogy kialakulása Thaiföldhöz köthető. Egy olyan tradicionális masszázstípusról beszélünk, ami több ezer éves hagyományokra épül, célja pedig az, hogy az izmok nyújtásával vagy a különféle testhelyzetekkel biztosítsa a szabad energiaáramlást, oldja a fájdalmat, a merevséget és így tovább.

A thai masszázs célja

A thai masszázs alkalmazásának a célja az, hogy egyensúlyba hozza a test elemeit, ugyanis úgy tartják, hogy ha az ember egészséges, akkor életenergiája képes probléma nélkül áramlani a csakrákban. A thai masszázs során így nem is annyira az izmokat, mint inkább az akupunktúrás pontokat ingerlik a masszőrök, gyakran talppal, térddel és könyökkel is masszíroznak.

A thai masszázs hatása

A thai masszázs rendszeres alkalmazása hozzájárul ahhoz, hogy elérjük a kiegyensúlyozott mindennapokat, az állandó jó közérzetet, méghozzá izomfeszülés és izommerevség nélkül. Ezen felül kiváló hatást gyakorol a szív- és érrendszer, de emésztőszervi és mozgásszervi megbetegedések kezelésére, illetve megelőzésére is gyakran használják. Mivel a masszázs során relaxálunk, a vérkeringés pedig felgyorsul, így több oxigén jut a szervezetbe, amitől pihentebbnek érezzük magunkat. Előnye még, hogy fájdalomcsillapító hatással is bír - a test egész területén -, de kitágítja a pórusokat, és segít megszabadítani minket a lerakódott méreganyagoktól.

Kinek ajánljuk és kinek nem masszázsainkat? 

A thai masszázs bár általánosságban a legtöbb embernek jó, a legjobb hatást azonban a stresszes, ülő munkát végző és mozgásszegény életmódot folytató embereknél lehet elérni vele. Ajánlott még továbbá azoknak, akik alvásproblémáktól, reumatikus és ízületi fájdalmaktól szenvednek, rendszeresen sportolnak és nehéz fizikai munkát végeznek.

A thai masszázs bizonyos esetekben azonban kerülendő! Különösen igaz ez terhesség idején, valamint magas vérnyomás, valamint szív- és nyirokrendszeri problémák esetén. Érdemes kerülni a thai masszázst továbbá trombózis, bőrgyógyászati problémák és csonttörés esetében is, de protézissel élők számára sem javasolt a gyakorlása.

KANCHANA THAI MASSAGE

1082 Budapest, VIII. kerület,
Futó utca 16. fsz. 2.
00 36 30 750 0965

1082 Budapest, VIII. kerület,
Leonardo da Vinci utca 8.
00 36 30 750 0965

1204 Budapest, XX. kerület,
Latorca utca 2.
00 36 30 750 0965

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitva tartás
bejelentkezés alapján
Minden nap
10:00 - 21:00


Mindhárom szalonunkban lehetséges a bankkártyás fizetés!

Copyright © 2018-2024 - Minden jog fenntartva!

Mint minden weboldal, a thai-massage.hu is sütiket használ a jobb és biztonságosabb működés érdekében.